Záhadný pan Tien se nenašel. Soud s podvodnicí bude pokračovat

Záhadný pan Tien se nenašel. Soud s podvodnicí bude pokračovat
Foto PČR

Složitý případ začal v únoru rozplétat prostějovský okresní soud. Před senátem v čele se soudkyní Hanou Greplovou tehdy stanula Petra Sedlářová. Pětatřicetiletou ženu z Pivína, která bývala majitelkou realitní kanceláře, obžaloba viní z podvodu. Klienty obrala o 5,365 tisíc korun. Peníze údajně jen předávala Vu Tien Vanovi, vietnamskému podnikateli z Karlovarska. Toho ale kriminalisté dodnes nenašli, stejně jako nenašli peníze. Ve čtvrtek 2. června soud zasedal znovu. Ale ne naposled. 

„Obžalovaná vylákala v období od 24.7.213 do 11.8.2014 od celkem 14 poškozených rezervační zálohy a kupní ceny na nemovitosti nebo pod záminkami půjček peníze, které se zavázala ve sjednaných lhůtách vrátit. Nic z toho neučinila a způsobila škodu celkem 5.365 tisíc korun,“ uvedl před časem vedoucí odboru hospodářské kriminality PČR Prostějov Leoš Navrátil. Více se o celé kauze dočtete zde - http://pvnovinky.cz/krimi/31107-s-penezi-zmizel-tajemny-pan-tien-tvrdi-petra-sedlarova

Ke včerejšímu jednání se dostavilo v roli svědků patnáct poškozených. "Nedorazili dva ze svědků, i když byli obesláni," sdělila redakci soudkyně Hana Greplová. Potvrdila rovněž informaci, že policistům ani soudu se dosud nepodařilo najít tajemného pana Tiena, kterému měla obviněná Sedlářová předávat veškeré peníze. Další kolo jednání se uskuteční po letních prázdninách. (ber) 

Komentáře

Tak me napriklad okradlo o 50 000 Kc muj vlastni ADVOKAT!!!! JUDr. Augustin, ktery sedi v mestske rade prosim pekne, uz dva roky cekam, ze mi je vrati......Tak jenom, kdyby nekoho z vas napadlo o spolupraci s nim uvazovat, rychle na to zapomente..

Poslat nový komentář