Kriminalisté zadrželi muže podezřelého z trestného činu znásilnění

Kriminalisté zadrželi muže podezřelého z trestného činu znásilnění
ilustrační foto

Kriminalisté územního odboru Olomouc prověřovali od čtvrtka 14. 9. 2017 zvlášť závažný trestný čin znásilnění, k němuž došlo kolem půlnoci z 13. 9. 2017 na 14. 9. 2017 v Olomouci, části Hodolanech. S nalezením hledaného muže pomohla i veřejnost.

Na případu intenzivně pracovali, důkladně a pečlivě prověřovali všechny získané informace a poznatky. Žádné z nich nepodcenili. "O spolupráci jsme požádali také media a veřejnost. Na základě uveřejněné výzvy získali kriminalisté řadu informací a poznatků. Na základě důkladného vyhodnocení těchto informací a poznatků a také operativního šetření byla osoba, podezřelá z tohoto protiprávního jednání v noci ze středy na čtvrtek zadržena a umístěna do policejní cely. Jedná se o 33letého cizince (ze státu Evropy)," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Ve čtvrtek 21. září bylo zahájeno jeho trestní stíhání, jakožto osoby podezřelé ze spáchání trestného činu znásilnění, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Ze strany policejního orgánu byl dán podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, o němž by mělo být rozhodnuto v následujících hodinách.

"Tímto děkujeme mediím, široké veřejnosti a také spolupracujícím subjektům, které nám poskytly součinnost, za spolupráci, které si velmi vážíme," dodala Urbánková. (red)

Poslat nový komentář