Policisté žádají o spolupráci při pátrání po totožnosti neznámého muže

Policisté žádají o spolupráci při pátrání po totožnosti neznámého muže
Foto PČR

Policisté územního odboru Olomouc se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti neznámého muže, a to v souvislosti s prověřování případu krádeže kabelky v jednom z olomouckých nákupních center.

Ke krádeži došlo 21. srpna krátce před půl devátou večer. Mladá žena, která v prodejně nakupovala, si svoji kabelku v době, kdy dávala nákup na pokladní pás, odložila na zem, vedle u pokladny. Nákup zaplatila a poté s ním odešla. Až po chvíli si na kabelku vzpomněla. Vrátila se pro ni, ale ta už tam nebyla. Žena v kabelce kromě peněženky s platební kartou, osobními doklady, slevovou kartou a 5 100 korunami měla i nabíječku k mobilnímu telefonu, svazek klíčů a taštičku s kosmetikou. "Celková škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 9 400 korun. Kabelka byla později nalezena neznámým nálezcem a předána na obecní úřad v místě bydliště poškozené. Peníze v ní však už nebyly. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až dva roky za mřížemi," uvedla polcejní mluvčí Irena Urbánková.

Policistům se podařilo zajistit kamerový záznam, na kterém je zachycen neznámý muž snědší pleti, který kabelku bere a prochází s ní přes pokladnu. Žena, která se u pokladny nachází a skládá nákup na pokladní pás, není poškozenou osobou, ani tedy majitelkou odcizené kabelky.

Pokud by někdo z občanů muže, zachyceného na záznamu nebo fotografiích poznal, nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci policistům zjistit jeho totožnost, ať prosím kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 1 buď osobně, nebo telefonicky na adrese Sokolská 52, Olomouc, na tel. č: 974 766 651, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158. (red)

Poslat nový komentář