Ničil prodejnu likérky v Dykově, policisty zdravil nacistickým pozdravem

Ničil prodejnu likérky v Dykově, policisty zdravil nacistickým pozdravem
ilustrační foto MP UL

V pondělí 27. listopadu 2017 v 8:30 hodin na lince tísňového volání přijali prostějovští policisté oznámení o ničení podnikové prodejny prostějovské likérky neznámým pachatelem. Po příjezdu do ulice Dykovy před prodejnou policisté zjistili jednačtyřicetiletého muže, který se před nimi dopustil hrubé výtržnosti, když je zdravil nacistickým pozdravem. 

"Muž svého jednání nezanechal ani po výzvě policistů a naopak se se zatnutou pěstí a nadávkami rychle rozešel proti policistům. Když neuposlechl ani opakovanou výzvu s výstrahou, policisté proti němu zakročili. Za použití donucovacích prostředků hmatů a chvatů ho svedli na zem, kde mu nasadili pouta. Zákrok se obešel bez zranění osob i bez škody na majetku. Ovlivnění alkoholem ani jinými návykovými látkami se na místě provedenými zkouškami neprokázalo. Po lékařském vyšetření byl umístěn do lékařského zařízení," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Při ohledání prodejny policisté zjistili, že muž zde rozbil nejméně 37 lahví s alkoholem a výplň okna. Celková výše způsobené hmotné škody byla vyčíslena na 5 500 korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu poškození cizí věci a přečinu výtržnictví. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému za toto jednání hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. (red)

 

Poslat nový komentář