V jednosměrce se dožadoval přednosti. Násilím

V jednosměrce se dožadoval přednosti. Násilím
ilustrační foto

V sobotu 21. října 2017 v podvečerních hodinách vjel pětadvacetiletý řidič s osobním automobilem v protisměru do jednosměrné ulice Na Valše v Mostkovicích. V úzké ulici se však potkal s protijedoucím automobilem řízeným jednačtyřicetiletým mužem. Po zastavení vozidel se řidiči dostali do sporu, kdo komu má uvolnit cestu. 

"Když verbální konflikt nevedl k vyřešení sporu, vystoupil mladší z mužů z automobilu a nejprve pěstí udeřil do čelního skla vozidla druhého řidiče a poté několika ranami pěstí do obličeje napadl i přímo řidiče. Napadený muž při útoku utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření s následnou pracovní neschopností. Úderem pěstí do skla automobilu došlo k jeho poškození. Výše způsobené hmotné škody byla vyčíslena na sedm tisíc korun", uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ublížení na zdraví, přečinu výtržnictví a přečinu poškození cizí věci. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému za jeho jednání hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. (red)

 

Komentáře

Na sídlišti Šárka po rekonstrukci běžný jev. Město nadělalo jednosměrky, které nikdo nedodržuje. Je zde sice také značka "obytná zóna" a mělo by se parkovat jen na vy hrazených parkovištích, ale parkuje se všude, tak kličkujete mezi zaparkovanými auty a tu se na vaše auto řítí auto které vjelo i přes zákaz vjezdu do jednosměrky v protisměru .Nejhorší je to při výjezdu ze Šárky mezi domy 40-42 a 44-46, zde je komunikace sice obousměrná, ale kvůli autům které parkují ,kde nemají se zde dvě auta do protivky nevyhnou a couvat na hlavní není příjemné. Také auta parkující na hlavní směrem k Dolní hned za křižovatkou k bezpečnosti nepřispívají. Velké moje překvapení bylo, když jsem se dozvěděl, že situaci měšťáci řeší jen na udání. Město asi čeká až se zde stane vážná nehoda, nebo někomu rupnou nervi. O dodržování nejvyšší dovolené rychlosti v obytné zóně raději nemluvím

Poslat nový komentář