Policisté hledají svědky. K případu vraždy v Prostějově!

Policisté hledají svědky. K případu vraždy v Prostějově!
Foto PČR

V sobotu 30. června 2018 po osmnácté hodině přijali prostějovští policisté oznámení o nálezu mrtvého muže ve výkopu na staveništi v ulici Předina v Prostějově. Zemřelého se podařilo ustanovit jako pětapadesátiletého muže z Blanenska. Muž zemřel násilnou smrtí. Policisté nyní hledají muže a ženu, kteří se pohybovali v dané lokalitě a mohli by být důležitými svědky.

Provedená pitva prokázala, že muž z Blanenska, který se pohyboval mezi bezdomovci, zemřel násilnou smrtí a případ si tak převzali kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu, prověřování případu je na počátku, proto zatím nelze uvést bližší informace.   

Z dosud provedeného šetření vyplývá, že muž zemřel v noci na sobotu 30. června. "Kriminalistům se podařilo získat záznam z průmyslové kamery instalované nedaleko místa, kde k události došlo. V době, kdy mohl být muž napaden, procházela kolem dvojice, žena a muž vedoucí jízdní kolo. Pro kriminalisty by tak mohli být důležitými svědky, kteří by výrazně mohli pomoci řádnému objasnění celého případu.

Jakékoli informace k totožnosti muže či ženy z videozáznamu přijme kterákoli policejní služebna nebo linka 158," uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Kriminalisté odboru obecné kriminality krajského ředitelství ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na deset až osmnáct let. (ber)

 

Poslat nový komentář