V Ospělově opět sklízela Policie ČR. Marihuanu

V Ospělově opět sklízela Policie ČR. Marihuanu
ilustrační foto

16. srpna zasahovala v obci Ospělov opět Policie. Na pozemku, který patří Dušanu Dvořákovi, byla již jako několikrát předtím, zajištěna celá úroda. Případ muže, který se označuje za výzkumníka, je v šetření.

"V půl deváté ráno na výzkumnické farmě v Ospělově Policie opět zabavila všechno konopí, pěstované k výzkumu a léčebným účelům. Nejsilnější stonky měly sotva dva centimetry, rostliny uštípali u kořenů. Žádná z kytek nebyla zralá, sebrali vše, včetně samců. Dušana Dvořáka odvedli," píše se na webu http://konopijelek.cz

Policie zásah PvNovinkám potvrdila, na informace je ale skoupá. "Informace ke konkrétním osobám zásadně neposkytujeme. Nicméně mohu potvrdit, že jsme ve čtvrtek 16. srpna 2018 v obci na Konicku realizovali zákrok proti pěstírně konopí. Věc je aktuálně ve fázi prověřování, proto nyní bližší informace poskytovat nebudeme," uvedl mluvčí František Kořínek.

Dušan Dvořák bojuje za legalizaci pěstování marihuany a jejího využívání k experimentům a lékařským účelům řadu let. Stejně dlouho mu policisté opakovaně zabavili stovky rostlin. 

V předchozích letech byl Dušan Dvořák vždy shledán znalci nepříčetným a řízení byla zastavena. Vloni ale další znalec v posudku uvedl, že je Dvořák za své jednání trestně odpovědný. Trpí duševní poruchou, ale ta na jeho ovládací a rozpoznávací schopnosti nemá vliv. Dvořák si vyslechl podmínečný rozsudek, dvouletý trest odnětí svobody s tříletým odkladem. (ber)

Poslat nový komentář