Štika doplavala. Robert Horváth je za mřížemi

Štika doplavala. Robert Horváth je za mřížemi
ilustrační foto

Roberta Horvátha alias „Štiku“ dostihla spravedlnost. Známý prostějovský zloděj a podvodník, který se netajil tím, že donášel policistům na své kamarády a známé, nastoupil do vězení. Nezachránil ho ani fakt, že kvůli špatnému zdravotnímu stavu musí chodit na dialýzu.

Osmnáctkrát soudně trestaný Robert Horváth stanul v dřívější době před soudem za podvody, úvěrové podvody, krádeže a naposledy za ohrožení výchovy mládeže. „Nevím, jak je to možné, ale dostal u soudu vždy podmíněné tresty," divil se předseda senátu Městského soudu v Brně Josef Tatíček, který v dubnu Štiku odsoudil na patnáct měsíců nepodmíněně. Odvolání Štikovi nepomohlo, soud naopak přitvrdil a přidal mu pět měsíců.

Jak uvedl soudce, Robert Horváth sice u většiny krádeží jakoby jen asistoval, dělal ostatním takzvaného hlídače. „Zhodnotil jsem sice i jeho zdravotní potíže, chodí na dialýzu, má silnou cukrovku a čeká ho transplantace ledviny. Je ale zajímavé, že mu jeho špatné zdraví nebránilo krást! Pane Horváthe, jestliže jste takto nemocný a pobíráte také státní sociální dávky, tak nemůžete okrádat občany tohoto státu," dodal Tatíček.

Štika si podle informací PvNovinek odpykává trest ve věznici v Brně. Tam má možnost docházet na dialýzu.

Bez zajímavosti není ani skutečnost, že péči státu si užívá celá Štikova rodina. Jeho žena a tři synové jsou ve vězení, šestnáctiletý Antonio ve výchovném ústavu. (ber)

Foto: vecernikpv.cz

Komentáře

Na tyto platí pouze ten s tím knírkem !!

Takových "ksichtů" potkávám na náměstí dnes a denně stovky a bude hůř co sem natahají a ubytují agentury tomu rusákovi do fabriky :-((

"Osmnáctkrát soudně trestaný...." Já bych neházel flintu do žita. Ještě bych mu tak sedum až desetkrát šanci na nápravu dal...

Poslat nový komentář