Našla si ho nevěsta. A přišla ho na 825 tisíc

Našla si ho nevěsta. A přišla ho na 825 tisíc
ilustrační foto

Od úterý 8. ledna 2019 prověřují olomoučtí kriminalisté oznámení od poškozeného muže, od kterého neznámá osoba, vydávající se za ženu a s níž komunikoval prostřednictvím e-mailu, měla podvodně vylákat přes 825 000 korun.

"Muž v září 2016 obdržel od neznámé osoby na svůj e-mail spam, který obsahoval fotografii ženy se žádostí o seznámení a sňatek. Žena měla pocházet z jednoho ze států bývalého Sovětského svazu. Od té doby spolu začali komunikovat prostřednictvím e-mailu. Během této komunikace mu žena slíbila, že za ním přiletí do Česka a budou spolu žít. V průběhu několika dalších měsíců se pak snažila působit na jeho city, a pod nejrůznějšími záminkami a přísliby (např. že potřebuje peníze na zakoupení letenky do České republiky, na zpáteční letenku, na vyřízení víza, na právníka apod.) se jí podařilo postupně z muže vylákat přes 825 000 korun. Ty jí muž zaslal v několika platbách prostřednictvím mezinárodních peněžních převodů na zahraniční bankovní účet. Koncem prosince loňského roku mezi nimi komunikace ustala. Vzhledem k tomu, že muž pojal podezření, že by se mohlo jednat o podvod, vše oznámil na policii," popsala případ policejní mluvčí Irena Urbánková.

 V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu podvod, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na osm let. (red)

 

Poslat nový komentář