V Olomouci byl zraněn mladík. Nožem ho měli pobodat muslimové

V Olomouci byl zraněn mladík. Nožem ho měli pobodat muslimové
ilustrační foto

V sobotu 2. února krátce před 23. hodinou přijala policejní tísňová linka informaci o incidentu, ke kterému mělo dojít ve Smetanových sadech v Olomouci a při kterém měl být zraněný 17letý mladík. Podle prvotních informací jej měla pobodat skupina muslimů.

Na případu od přijetí oznámení intenzivně pracuje tým kriminalistů územního odboru Olomouc. Zjišťují a prověřují veškeré okolnosti a souvislosti, vyslýchají svědky. Kriminalisté pracují s několika vyšetřovacími verzemi, včetně vzájemného napadení ve skupině osob.

„Dosavadním šetřením se nepotvrdila prvotní informace, že se jedná o napadení ze strany cizího státního příslušníka (muslima) z rasových pohnutek," uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

„Pacient byl přijat v nočních hodinách na Oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc, odkud byl přeložen na Dětskou kliniku, kde je hospitalizován ve stabilizovaném stavu mimo ohrožení života," doplnil informaci mluvčí nemocnice Adam Fritscher. (red)

Ilustrační foto: PČR

Komentáře

Co pořád všichni mají, že se něco koná z rasových pohnutek. Může to být z náboženských pohnutek, nebo národnostních, nebo taky fandění jiné skupině sportovců. A klidně mohou být stejné rasy. Může to být odvar více vlivů. Chtělo by to zpřesnit terminologii.

Muslim nemá s rasou nic společného, je to vyznavač islámu. Takže ho k tomu vedly náboženské pohnutky. Oni to mají v krvi, je jim to vštěpováno od malička, vždy budou bojovat proti nemuslimům, je to jejich poslání

Poslat nový komentář