Ostraze zloději neunikli. Zalíbilo se jim máslo a alkohol

Ostraze zloději neunikli. Zalíbilo se jim máslo a alkohol
ilustrační foto městská policie

Minulou sobotu v odpoledních hodinách byli strážníci přivoláni k řešení drobné krádeže v obchodě v centru Prostějova. Zjistili, že muž bez domova, kterého zadržela ochranka za pokladní zónou, se pokusil odcizit alkohol v hodnotě 1468 Kč.

„Při projednávání přestupku se muž choval hrubě a pokusil se napadnout pracovnici ostrahy. V jeho jednání mu zabránil strážník, použitím donucovacích prostředků. Dotyčný nebyl schopen na místě hodnověrně prokázat svoji totožnost, proto byl k jejímu zjištění předveden na služebnu Policie ČR. Přestupky proti majetku a proti občanskému soužití, kterých se svým jednáním dvaatřicetiletý muž dopustil, projedná příslušný správní orgán,“ informovala komisařka Tereza Greplová.

Za hodinu a půl vyjížděli strážníci do obchodu znovu. Tentokrát byla při krádeži zadržena žena. Dotyčná si na prodejní ploše vložila do batohu několik kusů másel a poté se pokusila projít přes pokladnu bez zaplacení. Šestadvacetiletá žena hlídce uvedla, že máslo chtěla prodat, aby si vydělala nějaké peníze. Odcizené zboží v hodnotě 701 Kč, bylo ženě odebráno a vráceno zpět do prodeje. „Její protiprávní jednání projedná příslušný správní orgán,“ doplnila Greplová. (red)

Poslat nový komentář