Podezřelý z vraždy byl zadržen. Je jím dvaadvacetiletý mladík!

Podezřelý z vraždy byl zadržen. Je jím dvaadvacetiletý mladík!
ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Policisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zadrželi v pondělí 6. května 2019 dvaadvacetiletého muže podezřelého ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, ke kterému mělo dojít 28. dubna v obci Chudobín  na Litovelsku. Při zadržení podezřelého asistovala zásahová jednotka.

Krajští kriminalisti zahájili úkony trestního řízení pro podezření u výše uvedeného trestného činu dne 29. dubna 2019 poté, co byli přivoláni k podezřelému úmrtí muže v budově farního úřadu v obci Chudobín. Na základě prvotního ohledání a dalších poznatků zjistili, že muž pravděpodobně zemřel násilnou smrtí. Podezření, že se na úmrtí muže podílela jiná osoba, vzápětí potvrdily výsledky provedené soudní pitvy.

Bezprostředně po tomto zjištění se rozběhlo intenzivní pátrání po pachateli. Byl ustanoven speciální tým kriminalistů s cílem zajistit a pečlivě vyhodnotit veškeré stopy a dostupné informace tak, aby byl pachatel co nejdříve dopaden.

"Z dosavadně zjištěných skutečností vyplývá, že obviněný oběť napadl surovým způsobem. Obviněný mladík doposud nebyl soudně trestán, motiv jeho jednání je předmětem dalšího vyšetřování," uvedla policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Kriminalisté podají v nejbližší době podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Pokud soud uzná dvaadvacetiletého muže vinným, hrozí mu za trestný čin vražda trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

"Z pokynu dozorujícího státního zástupce Krajského státního zastupitelství Ostrava, pobočka Olomouc, nelze v tomto okamžiku poskytovat žádné další informace," doplnila Dolejšová. (red)

Poslat nový komentář