Žena týrala dobytek. Umíral hladem!

Žena týrala dobytek. Umíral hladem!
Foto PČR

Komisař z oddělení hospodářské kriminality obvinil v uplynulých dnech osmačtyřicetiletou ženu ze Šumperska ze spáchání trestného činu zanedbání péče o zvíře z nedbalosti. 

"Tohoto skutku se obviněná žena, coby chovatelka skotu, měla podle kriminalistů dopustit tím, že v období mimo pastevní sezónu na své farmě nezajistila dostatečné množství krmiva pro chovaný dobytek. V důsledku toho mělo dojít v období od ledna do konce května letošního roku u šedesáti kusů chovaného skotu k výraznému zhoršení výživného stavu, který měl vést až ke spontánnímu úhynu sedmadvaceti kusů chovaného skotu a bohužel také k nutné porážce dalších pěti kusů," popsal situaci policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. 

Žena si přitom musela být podle kriminalistů vědoma, že nedisponuje dostatkem plnohodnotného krmiva z vlastních zdrojů a pro aktuální finanční tíseň není schopna opatřit krmivo ani z jiných zdrojů.

"V případě prokázání viny a odsouzení hrozí ženě za takové jednání mimo jiné až dvouletý trest odnětí svobody," dodala Vybíhalová s tím, že kriminalisté se případem začali zabývat na podkladě oznámení Krajské veterinární správy pro Olomoucký kraj. (red)

Komentáře

Zub za zub........omezit krmivo

Poslat nový komentář