Za zničený strom vyplatila pojišťovna téměř padesát tisíc

Za zničený strom vyplatila pojišťovna téměř padesát tisíc
ilustrační foto
Další fotky: 
Za zničený strom vyplatila pojišťovna téměř padesát tisíc
Za zničený strom vyplatila pojišťovna téměř padesát tisíc

Dopravní nehoda, která se v červnu tohoto roku stala v ulici Bohumíra Šmerala, má na „svědomí“ nucené pokácení vzrostlého stromu. O tom, že pojišťovat si svůj majetek má smysl, není třeba polemizovat. Město Prostějov teď bude touto cestou čerpat finance za újmu na svém majetku.

Odbor správy a údržby majetku města radě předložil výsledek jednání s pojišťovnou, která dle pojistné smlouvy městu vyplatí téměř padesát tisíc korun za nucenou likvidaci vzrostlého stromu.

„V ulici Bohumíra Šmerala došlo k dopravní nehodě motorového vozidla Renault Mégane, jejímž důsledkem bylo poškození vzrostlé lípy velkolisté, která musela být z bezpečnostních důvodů pokácena. Město u pojišťovny viníka dopravní nehody uplatnilo úhradu újmy za poškozenou dřevinu, náklady na pokácení stromu a likvidaci pařezu,“ vysvětlil 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že peníze jako plnění pojistné smlouvy byly městu vyplaceny v srpnu tohoto roku.

Finance z povinného pojištění motorového vozidla viníka a budou opětovně použity na výsadbu a údržbu zeleně.

O nehodě jsme tehdy informovali:

Renault havaroval ve Šmeralově. Řidič od nehody odešel

V pondělí 25. července 2018 v 18:30 hodin došlo v ulici Bohumíra Šmerala v Prostějově k dopravní nehodě osobního automobilu typu Renault Megane. Jednačtyřicetiletý řidič z dosud přesně nezjištěných příčin na rovném úseku nezvládl řízení. S vozidlem vyjel na obrubník a poté narazil do stromu na okraji travnaté plochy. O strom se vozidlo zastavilo a zůstalo stát na komunikaci. Bezprostředně po nehodě řidič z místa odešel. Na základě svědectví očitých svědků byl však policisty nedaleko vypátrán a k řízení vozidla v době nehody se přiznal. (ber)

Foto: PČR

Poslat nový komentář