Policisté hledají svědky nehody u Kostelce na Hané

Policisté hledají svědky nehody u Kostelce na Hané
ilustrační foto
Další fotky: 
Policisté hledají svědky nehody u Kostelce na Hané
Policisté hledají svědky nehody u Kostelce na Hané

K havárii osobního automobilu došlo v sobotu 8. února krátce po jedenácté hodině (v cca 11:15 hodin) na silnici mezi obcemi Smržice a Kostelec na Hané.

„Řidič, 43letý muž z Prostějova, jel s vozidlem značky Audi A6 od Smržic směrem na Kostelec na Hané. Podle jeho vyjádření jej měl před ním jedoucí nezjištěný řidič v červeném VW Golf (nezjištěné registrační značky) náhle tzv. vybrzdit, na což on zareagoval stržením řízení vpravo, takže sjel mimo silnici na pole. Když se snažil s vozem vrátit zpět na silnici, havaroval a narazil přední částí auta do stromu," popsala incident policejní mluvčí Marie Šafářová. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Při havárii řidič utrpěl zranění, se kterým byl zdravotnickou záchrannou službou převezen na ošetření do nemocnice v Prostějově. Okolnosti nehody, příčina i míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření. Dle předběžného odhadu vznikla na vozidle škoda ve výši asi 20 tisíc korun.

„Prostějovští dopravní policisté se nyní obracejí s žádostí o pomoc při vyšetřování dopravní nehody na případné svědky. Jakékoli informace k předmětné nehodě, eventuálně k vozidlu VW Golf, které mělo mít účast na nehodě, a jeho řidiči je možné sdělit na bezplatné lince 158," doplnila mluvčí. (red)

Foto: PČR

Komentáře

Kdy konečně budou vrazi a hlupáci ze silnic pryč?

Poslat nový komentář