Strážníci vyjížděli třikrát ke krádežím do supermarketů

Strážníci vyjížděli třikrát ke krádežím do supermarketů
ilustrační foto Městská policie

Hned třikrát museli v posledním týdnu strážníci řešit nenechavé zákazníky v prostějovských supermarketech.

V prvním případě se jednalo o pětapadesátiletého muže. Ten si na prodejně vložil do batohu výběrovou šunku v hodnotě 69,50 Kč a prošel pokladní zónou bez zaplacení.

V druhém případě se jednalo o čtyřiatřicetiletého muže, který vzal z regálu svíčku a odstranil z ní bezpečnostní kód. Poté si ji vložil do kapsy své bundy. Samozřejmě u pokladny zapomněl za svíčku zaplatit. Zde byla cena odcizeného zboží 60 Kč. 

"Dalším pachatelem byla šestačtyřicetiletá žena. Po příchodu do části obchodu, ve které se nachází ovoce a zelenina si nabrala jablka, ale na váze zvolila jiný druh. Samozřejmě ten levnější. Další ovoce a zelenina, které měla v nákupním košíku, měly daleko vyšší váhu, než která byla uvedena na etiketě. Vedoucí obchodu za přítomnosti hlídky veškeré zboží převážil. Zjištěný rozdíl dosahoval 267 Kč. Dotyčná se ke krádeži doznala a rozdílovou částku na místě zaplatila," uvedla strážník Tereza Greplová.

Všechny případy byly zadokumentovány a oznámeny příslušnému správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti majetku. Zde může být uložena pokuta až do výše 50 000 Kč. (red)

Poslat nový komentář