Úředník radnice ve službách zákona, boj proti zlodějům kovů nabírá obrátky

Úředník radnice ve službách zákona, boj proti zlodějům kovů nabírá obrátky
ilustrační koláž

Také v minulých dnech se po Prostějově proháněli zloději kovů, kteří se tak neoprávněně snaží vydělat ve výkupnách sběrných surovin. Do boje proti nim vstoupil přímo v terénu i nejmenovaný úředník radnice. 

Zbytečnou práci si dal o víkendu neznámý pachatel, podle popisu pravděpodobně bezdomovec. V sobotu před polednem odcizil kovový rošt před jedním domem v Prostějově a vydal se s ním do sběrny. Netušil však, že se po cestě střetne s bystrým úředníkem městského úřadu, který na něj ihned telefonem upozornil městskou policii. Strážníci si zloděje na místě už nenašli, ale vydali se k blízkým sběrným surovinám, kde našli před vraty odcizenou ocelovou rohož. Zaměstnanec provozovny potvrdil, že se jedná o předmět přinesený před malou chvilkou, ale převzít ho odmítl. Mezitím se ozvala majitelka domu, které kovový rošt patřil a převzala si ho zpět.  Z důvodu neznámého pachatele byla věc postoupena Policii ČR.

V pondělí 9. ledna si strážník okrskové služby při kontrole areálu kovošrotu povšiml v jednom z kontejnerů několika kusů rozebraného a poškozeného zábradlí modrobílé barvy. Zaměstnanec sběrných surovin uvedl, že chlapík, který tento kov o hmotnosti 105 kg přivezl, tvrdil, že mu byl věnován. Proto ho přijal. Výkupní cena činila 472 Kč. Ověřením však vyšlo najevo, že zábradlí bylo odcizeno z areálu bývalého koupaliště na Kostelecké ulici. Pro podezření z přestupku byla věc předána správnímu orgánu k dořešení.

(red)

Poslat nový komentář