Další vloupání do auta. U hřbitova

Další vloupání do auta. U hřbitova
ilustrační foto PČR

V neděli 3. května 2020 po desáté hodině se dosud nezjištěný pachatel vloupal do osobního automobilu Fiat Punto, zaparkovaného za hřbitovem v Lidické ulici v Prostějově. K poškození a vykradení vozidla přispěla svou neopatrností osmašedesátiletá žena, která na zadním sedadle ponechala viditelně umístěnou dámskou kabelku.

"Té se pachatel po rozbití skleněné výplně okna zmocnil a způsobil jí tak škodu vyčíslenou na dva tisíce korun. Když už se do Fiatu vloupal, tak ho pachatel zběžně prohledal a nalezl i peněženku pětačtyřicetileté majitelky vozidla. Také této peněženky s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí se zmocnil. Celková výše způsobené škody se tak vyšplhala až k bezmála sedmi tisícům korun na odcizených věcech. Na další dva tisíce korun pak majitelka vyčíslila škodu způsobenou poškozením vozidla," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Policisté věc šetří pro podezření ze zločinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za ty pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. (red)

 

Poslat nový komentář