Podal ženě pomocnou ruku. Ta ho s kamarádkou vydírala

Podal ženě pomocnou ruku. Ta ho s kamarádkou vydírala
Ilustrační foto pixabay.com

V polovině února tohoto roku nalezl dvaašedesátiletý Prostějovan ve své dopisní schránce dopisní obálku se svým jménem. Uvnitř obálky nalezl na počítači psaný dopis, ve kterém ho neznámý pisatel vyzýval k doručení částky 200 tisíc korun do jednoho z prostějovských barů. Pokud by tak neučinil, hrozil pisatel unesením, mučením a usmrcením jeho sestry.

Muž po krátkém váhání věc oznámil policistům, kteří se případem okamžitě začali intenzivně zabývat. Do prověřování případu byli ihned zapojeni jak policisté obvodního oddělení, tak i kriminalisté z oddělení obecné kriminality. Hned od počátku byla vážně zvažována i varianta krátkodobé ochrany, ale tu potenciálně ohrožená žena odmítla.

"Při provádění důkladného prověřování se pozornost policistů čím dál více upírala k rodinným příslušníkům vydíraného. Nakonec se ukázalo, že plán, jak z muže dostat peníze, se zrodil v hlavách dvou žen ve věku 28 a 42 let. Starší z žen, která je navíc manželkou jeho synovce, poškozený muž ve svém bytě poskytl azyl, když přišla o bydlení. Kromě bydlení pak ženu již několik měsíců podporuje také finančně a její mladší kamarádce (druhé podezřelé) v různě vysokých částkách půjčil již více než 100 tisíc korun. Ženy se k činu přiznaly a policisté tak kromě počítače, na kterém byl dopis napsán, zajistili i účtenku za tisk dopisu v jedné z prostějovských veřejných tiskáren," uvedl k případu policejní mluvčí František Kořínek.

Policisté věc šetří pro podezření z přečinu vydírání. Za ten trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta. (red)

Poslat nový komentář