Chtěli pomoci zadluženým dětem. Čelí trestnímu stíhání kvůli podvodu

Chtěli pomoci zadluženým dětem. Čelí trestnímu stíhání kvůli podvodu
ilustrační foto

Z přečinu úvěrový podvod a přečinu podvod viní kriminalisté prostějovského oddělení hospodářské kriminality manžele seniorského věku z Prostějova.

"Do tohoto stavu se obvinění dostali kvůli snaze pomoci svým nezdárným dětem, za které platili jejich nemalé dluhy. Zpočátku splátky svých závazků zvládali hradit, ale dluhy dětí, stejně jako splátky, dále narůstaly. Proto se v letech 2015 a 2016 uchýlili k podvodnému jednání, kdy při sjednávání dalších úvěrů začali uvádět nepravdivé údaje o svých majetkových, příjmových a výdajových poměrech, aby jim byly úvěry vůbec poskytnuty. Přestože se oba snažili úvěry splácet, vytloukání klínu klínem je dohnalo do situace, kdy na splátky v řádech desítek tisíc korun měsíčně ani při nejlepší vůli už neměli peníze," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Muž je tak dnes obviněný z pěti skutků úvěrového podvodu se škodou vyčíslenou na více než 60 tisíc korun. Jeho manželka ze dvou skutků se škodou přesahující 70 tisíc korun. "Muži za přečin úvěrový podvod v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. Jeho manželce pak stejný trest za přečin podvod," doplnil Kořínek. (red)

Poslat nový komentář