Vrah z Chválkovic půjde k soudu. Hrozí mu až dvacet let vězení

Vrah z Chválkovic půjde k soudu. Hrozí mu až dvacet let vězení
ilustrační foto PČR

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje v těchto dnech předali na Krajské státní zastupitelství Ostrava, pobočka Olomouc spis s návrhem na podání obžaloby sedmačtyřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy jednapadesátileté ženy z Olomoucka. K činu došlo dne 15. dubna 2020 odpoledne u polní cesty v Olomouci – Chválkovice.

„Obviněný muž zůstává nadále ve vazbě a hrozí mu trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Ve středu 15. dubna 2020 po dvacáté hodině přijali policisté oznámení o pohřešování jednapadesátileté ženy z Olomoucka, která se nevrátila v domluveném čase domů a rodina o ni má obavy. Žena byla nalezena zanedlouho po oznámení, bohužel bez známek života, u polní cesty v Olomouci – Chválkovice. Z prvotního ohledání na místě činu bylo zřejmé, že se na její smrti podílela cizí osoba.

Bezprostředně po tomto zjištění se rozběhlo intenzivní pátrání po pachateli. Na základě důkladného vyhodnocení zajištěných stop a vyhodnocení postupně získaných informací se kriminalistům podařilo vytipovat pachatele, zjistit jeho totožnost a následně i vypátrat jeho pobyt. Pachatel byl pak společně s policisty ze zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje dne 17. dubna 2020 v dopoledních hodinách zadržen. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že obviněný muž nepobýval trvale na Olomoucku, ale byl na pohybu a s obětí nebyl v příbuzenském vztahu, ani se s ní nijak neznal. Muž byl v minulosti několikrát odsouzen pro násilnou i majetkovou trestnou činnost a z posledního výkonu trestu se naposledy vrátil v lednu 2020. (ber)

Poslat nový komentář