Policisté byli oceněni za záchranu života pobodaného muže

Policisté byli oceněni za záchranu života pobodaného muže
Foto PČR

Při incidentu, při kterém došlo ve čtvrtek 17. prosince 2020 kolem dvacáté hodiny v rodinném domě v Kralicích na Hané mezi dvěma čtyřicetiletými cizinci, utrpěl jeden z mužů bodná poranění dolních končetin. První pomoc mu poskytli policisté, kteří mu tím zřejmě zachránili život. Muž jim přišel poděkovat. 

"Zraněnému se podařilo vyhledat pomoc u sousedů, kteří věc oznámili na tísňovou linku a poskytli mu prvotní ošetření. Ze záchranných složek na místo jako první dorazila tříčlenná hlídka oddělení hlídkové služby Policie ČR. Její členové ihned převzali poskytování první pomoci a o muže pečovali až do příjezdu Zdravotnické záchranné služby. Dle informací lékaře ZZS byl muž následkem zranění v přímém ohrožení života a poskytnutá první pomoc mu ho zřejmě zachránila. Toho si zraněný muž dle svých slov je moc dobře vědom, a proto se o několik dní později sám dostavil na oddělení hlídkové služby, kde policistům ze zasahující hlídky osobně poděkoval a přinesl i drobný dar," sdělil PvNovinkám policejní mluvčí František Kořínek. 

Policisté byli oceněni v minulých dnech rovněž vedením Územního odboru Prostějov, když jim byla ředitelem, Tomášem Adamem, udělena Medaile Územního odboru Prostějov. (ber)

Poslat nový komentář