Přítelkyni přivezl na výslech na policii. Se třemi zákazy řízení

Přítelkyni přivezl na výslech na policii. Se třemi zákazy řízení
ilustrační foto

V rámci šetření okolností napadení čtyřiačtyřicetiletého muže v obci Krumsín z pátku 5. února 2021 si plumlovští policisté k podání vysvětlení předvolali sedmadvacetiletou ženu z Olomouce. Na obvodní oddělení policie v Plumlově ženu v neděli 14. února 2021 v dopoledních hodinách přivezl její čtyřiadvacetiletý přítel. S přítelkyní přijel z Olomouce až k obvodnímu oddělení. 

"Tam ji vysadil, odjel dočerpat pohonné hmoty na čerpací stanici u Mostkovic a vrátil se zpět k obvodnímu oddělení. Jeho opakovaný pohyb přímo pod okny služebny neušel policistům, kteří zjistili, že automobil Opel Astra patří řidiči s platným zákazem řízení. Při následné kontrole se podezření policistů potvrdilo. Rozhodnutím Městského úřadu v Bruntále a dvěma rozsudky Okresního soudu v Olomouci má muž uložen zákaz řízení motorových vozidel, a to až do června 2023. Muž nezapíral a celou cestu z místa bydliště i cestu na čerpací stanici policistům přiznal. Bez zapírání přiznal i to, že má vysloven zákaz činnosti. Na svou obhajobu uvedl, že řídil raději on, protože přítelkyni bylo nevolno. Další jízdu policisté muži zakázali," popsal policejní mluvčí František Kořínek.

Na základě zjištěných skutečností policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému za jeho jednání hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. (red)

 

Komentáře

Okmžitě bych mu dal čtvrtý zákaz. A když ho chytnou znovu, tak i pátý.

Poslat nový komentář