Zapojíme se do policejního Speed marathonu 2022!?

Zapojíme se do policejního Speed marathonu 2022!?
ilustrační foto PČR

Česká policie se opět zapojuje do celoevropského projektu Bezpečné cesty. Lidé díky speciální aplikaci zaznamenávají do mapy nebezpečná místa, kde podle nich řidiči často porušují stanovenou rychlost.

Akce s názvem SPEED MARATHON je zaměřená na dodržování stanovených rychlostních limitů. Policie České republiky na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit bude provádět po celý den měření rychlosti. Na výběru úseků se nepodílejí jen policisté, ale i samotní občané, kteří vybírají úseky, na kterých dopravně bezpečnostní akce proběhne.

„Rádi bychom znali i Váš názor. Znáte riziková místa? Víte o úseku, kde řidiči porušují předpisy? Zapojte se do výběru míst, kde budou policisté dohlížet na bezpečnost a plynulost na našich silnicích. Cílem těchto preventivních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích. Vaše tipy můžete zaznamenat na internetové stránce https://www.bezpecnecesty.cz/cz/dopravni-informace-mapy/speedmarathon,“ uvedla mluvčí Policejního prezidia Hana Rubášová.

Hlasování probíhá od 1. do 28. února 2022. (ber)

 

Poslat nový komentář