Řidiči, pozor! Ve čtvrtek se rozjede Speed Marathon!

Řidiči, pozor! Ve čtvrtek se rozjede Speed Marathon!
ilustrační foto PČR

Na čtvrtek 24. března je naplánovaná preventivní akce Policie ČR s názvem Speed Marathon 2022. Bude zaměřená na dodržování stanovených rychlostních limitů. 

Na speciální internetové stránce mohli lidé v rámci kampaně zaznamenávat rizikové úseky. Výběr míst tak nebyl jen na policii. „Policie na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit bude provádět po celý den měření rychlosti. Nebyli to ale jen policisté, kteří vybírali místa, kde se bude provádět měření, byli jste to i vy. Široká veřejnost, měla možnost navrhnout Policii České republiky místa, která považuje za riziková,“ potvrdil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policisté dopravních inspektorátů budou kontrolovat vybrané rizikové úseky silnic a dálnic v celé zemi. Zaměří se hlavně na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, ale neuniknou jim ani jiné dopravní přestupky, kterých se řidiči dopouští. Například jízda pod vlivem návykových látek, telefonování za jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, technický stav vozidel a podobně.

Napříč celou republikou se policisté objeví na zhruba osmi stovkách míst.

Pohlídejte si tedy plynový pedál, abyste zbytečně neplatili pokutu anebo nepřišli o řidičský průkaz. (ber)

Poslat nový komentář