Dva mladé lidi z Prostějovska připravili podvodníci o peníze

Dva mladé lidi z Prostějovska připravili podvodníci o peníze
ilustrační foto chip.cz

Na podvodníky na internetovém bazaru v minulém týdnu narazili nezávisle na sobě dva mladí lidé z Prostějovska. Oba zveřejnili na facebookovém Marketplace inzeráty, v nichž nabízeli k prodeji nepotřebné věci. 

"Na inzeráty zareagovali zájemci, kteří nabídli zprostředkování přepravy přes Balíkovnu a poté poslali odkazy na údajnou přepravní společnost. Po jejich rozkliknutí byly oběti přesměrovány na webové stránky, na nichž zadaly údaje ke svým účtům, a podvodníkům tak umožnily přístup ke svým penězům. Devatenáctiletý mladík přišel o cca 19 tisíc korun a 18letá dívka o cca 18 tisíc korun. Oba se proto obrátili na policii," uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

V obou případech byla zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, trestného činu neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací a trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ze které lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody na tři léta až osm let. (red)

 

Poslat nový komentář