Policisté loňský výbuch v Otinovsi stále šetří

Policisté loňský výbuch v Otinovsi stále šetří
Foto Policie ČR

 

Neštěstí se stalo loni 21. září krátce po poledni, kdy obcí otřásly dva po sobě následující výbuchy. Výbuch zřejmě nastal na zahradě u domu, kde byla kamenná prodejna s pyrotechnikou. Následná tlaková vlna zasáhla dům, ale i další desítku objektů v okolí, které exploze poškodila. Při detonaci zemřel jednačtyřicetiletý profesionální hasič. Předběžná škoda je pět milionů korun. Příčinou byla podle všeho neopatrná manipulace s pyrotechnikou.

„Na spise se stále pracuje a nebyl doposud ukončen. Škoda byla předběžně vyčíslena na pět milionů korun. Nejedná se o ale o konečnou částku. Nicméně již zřejmě výrazně nevzroste," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Vyšetřování potrvá ještě několik měsíců, čeká se na znalecké posudky. Případ policie vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. S ohledem na úmrtí majitele domu se dá předpokládat, že případ kriminalisté odloží.

Po zemřelém majiteli zůstala manželka a dvě malé děti, obec se tehdy rozhodla zřídit dva účty. Na účet na pomoc pozůstalým 131-1359490207/0100 lidé do pondělního rána zaslali 456 310 korun, na účet pomoci poškozeným v okolí následkem exploze 131-1359500217/0100 bylo ve stejnou dobu 322 456 korun. Dárci mohou do sbírek přispívat až do 1. srpna letošního roku. (red)

Poslat nový komentář