Festival ochotníků ve službách Thálie - Hanácký divadelní máj

Prostějovské Divadlo POINT bude soutěžit s detektivkou Druhý výstřel.
Prostějovské Divadlo POINT bude soutěžit s detektivkou Druhý výstřel.

Po celý prvomájový týden bude patřit jeviště kina Oko v Němčicích nad Hanou divadelníkům. V sobotu 28. dubna zde začíná přehlídka ochotnických divadelních souborů, která je současně dvěma regionálními postupovými přehlídkami. 

Divadelní maraton amatérských souborů z celé Moravy Hanácký divadelní máj k Němčicím nad Hanou už neodmyslitelně patří. Letos nabídne 26. ročník, který začíná v sobotu 28. dubna a končí v sobotu 5. května, čtrnáct soutěžních představení, z nichž vzejdou nominace na Moravskou regionální přehlídku venkovských divadelních souborů s výběrem pro národní přehlídku „Krakonošův divadelní podzim“ ve Vysokém nad Jizerou a na Moravskou regionální přehlídku činoherního divadla pro děti s výběrem pro národní přehlídku „Popelka“ v Rakovníku. 

Mezi čtrnáctkou amatérských souborů se v programu objeví i tři soubory z Prostějova. V neděli 29. dubna ve 14 hodin začíná skvělá detektivka Druhý výstřel v podání Divadla Point. Divadlo Hanácké obce bude usilovat ve středu 2. května dopoledne o přízeň dětí s pohádkou Čarodějnická zkouška. A třetím zástupcem Prostějova bude soubor při ZUŠ JEŠTĚR.K.Y, které jdou na divadelní přehlídku s Pohádkou do dlaně. Jejich představení je na programu v pátek 4. května dopoledne.   

Skalní milovníci divadelní múzy se mohou opět těšit na skvělé ochotníky z Morkovic, Velké Bystřice, Napajedel, Brna i dalších míst Moravy. Během festivalu proběhnou i doprovodné akce, které dotvářejí atmosféru divadelního festivalu. Ty jsou v posledních letech zaměřeny na práci s dětmi, ať už jsou to besedy v rámci klubu dětského diváka nebo literární soutěž Andersenova hvězdička. 

Příznivci divadla, kteří usednou v sále němčického kina Oko, budou mít opět jedinečnou příležitost zažít nevšední příběhy dramatické, pohádkové, dojemné i veselé a ochutnat neopakovatelnou atmosféru prosycenou vůní divadelních rekvizit, šminek a kumštu. 

(jap)

Sobota, Duben 28, 2012 (Celý den) - Sobota, Květen 5, 2012 (Celý den)

Poslat nový komentář