Mladý umělec z Rousínova v Galerii N7

Mladý umělec z Rousínova v Galerii N7
ilustrační foto plakát

 

Již příští čtvrtek se v Prostějovské Galerii N7 v Netušilově ulici představí nová výstava mladého umělce Pavla Zugara nazvaná MIX. Talentovaný a jak on sám říká, všestranný umělec, zahájí svou výstavu vernisáží 6. března v sedmnáct hodin a jeho práce budou k vidění v prostorách galerie až do 10. dubna. 

Kdo je to Pavel Zugar? A na co se mohou návštěvníci těšit? Na to, se naše redakce zeptala autora samotného.

Pavel Zugar se narodil 27. listopadu 1983 ve Vyškově, kde vystudoval místní gymnázium.

Umělce, žijícího v Rousínově již od útlého dětství, to táhlo k umění a malbě jako takové, proto jeho první dětské umělecké krůčky směřovaly právě tímto směrem. Začal navštěvovat ZUŠ v Rousínově, kam ho přihlásili jeho rodiče. Základní umělecká škola Pavla Zugara posléze provázela jeho dlouhé studijní roky. Pavlův život také výrazně ovlivnila studia Fakulty architektury VUT v Brně.

Výstavu, kterou představujete v Prostějově, jste připravil přímo pro Galerii N7 nebo jste již někde podobnou výstavu představil?

Výstavu v Prostějově jsem připravil pro Galerii N7 a návštěvníci se mohou těšit na nové práce a průřez mojí výtvarnou činností. K vidění budou jak kresby, oleje, fotografie, tak i keramika.

Žijete v Rousínově, proč jste si vybral pro svoji výstavu právě Prostějov ?

Prostějov je mi blízký především díky mé rodině, tedy mám k Prostějovu jistý vztah.

Výstavu jste nazval MIX PAVLA ZUGARA, je to právě proto, že výstava bude mapovat obšírněji Vaši tvorbu a nebude omezena jen na jednu techniku ?

Ano, je to tak.

Bude výstava prodejná?

Výstava bude prodejná a tedy návštěvníci Galerie N7 si budou moci mé práce zakoupit.

 Nezbývá než mladému nadějnému umělci popřát hodně štěstí do jeho další tvorby a pozvat všechny čtenáře PvNovinek do Galerie N7 v Netušilově ulici č. 7. (dv)

 

 

 

 

 

 

Poslat nový komentář