V Kojetíně zahrají 4 divadelní hry za 200 korun

V Kojetíně zahrají 4 divadelní hry za 200 korun
ilustrační foto

Neseďte doma - seďte v divadle!!!, tak přesně takhle se jmenuje akce, kterou si pro všechny zájemce letos připravili MěKS Kojetín ve spolupráci s Divadelním spolkem Kroměříž. Kdo si předplatí 200 korun, může od září do prosince v Kojetíně navštívit celkem 4 divadelní představení. První z nich již zítra.

Čtyři měsíce, čtyři představení, 200 korun. To je podzimní nabídka, kterou si pro své předplatitele připravilo MěKS Kojetín. "První z představení, laskavou a inteligentní komedii Kapsy plný šutrů v podání Divadla Amadis z Brna mohou diváci zhlédnout již zítra od sedmi hodin večer v kojetínské Sokolovně," informuje za Městské kulturní středisko Kojetín Hana Svačinová a dodává, že náslaedovat budou ještě tři představení. "V pátek 26. října předvede Divadelní spolek Kroměříž světově proslulou komedii Báječná Anna, 23. listopadu bude následovat hořká komedie Popel a pálenka v podání Divadelního klubu Českokrumlovská scéna a nakonec v pátek 14. prosince předvede Divadelní spolek Zmatkaři Dobronín tragikomedii Zlomatka," informuje.

Cena na všechna čtyři představení je dohromady 200 korun, podle Svačinové tak mají lidé jedinečnou možnost navštívit kvalitní divadelní kusy za hubičku. "Předplatné na všechna čtyři představení zakoupí zájemci za pouhých 200 korun již nyní ve Vzdělávacím a informačním centru v Kojetíně. Vstupné na jednotlivá představení činí 70 Kč," dodává.

PLNÝ KAPSY ŠUTRŮ úterý 25. září 2012 - 19.00 hodin Uvádí: Divadlo Amadis Brno Komedie autorky Marie Jones s podtitulem "Laskavá a inteligentní komedie". Laskavá a inteligentní komedie o natáčení amerického velkofilmu očima dvou irských buranů. Tento herecký koncert pro dva herce, z nichž každý ztvárňuje hned šest různých rolí, napsala zkušená herečka a scénáristka Marie Jones. Podívejte se do zákulisí, kde se často odehrávají mnohem zajímavější příběhy než na filmovém plátně. Při natáčení amerického romantického velkofilmu Tiché údolí, který američtí filmaři točí v malé vesničce v irském hrabství Kerry, se v přestávce mezi natáčením scén setkává u stánku s občerstvením místní „ztracenec“ Jake Quinn s „přivandrovalcem“ Charlie Conlonem. Ten mu prozradí, že se vydal na cestu po Irsku proto, poněvadž zjistil, že doma v městečku Ballycastle už ho žádné štěstí nečekalo. Oba doufají, že by se mohli zkusit prosadit u filmu a zkusit tak svůj život pozměnit k lepšímu. Na své cestě za úspěchem se však setkávají s "pěšáky", kteří sice sami nic nedokázali, ale zato moc dobře vědí, jak se vypořádat s někým, kdo by je mohl připravit o jejich teplé místečko. Na scéně se brzy objeví i další postavy - ambiciózní první asistent režiséra Simon, jenž má neustále po boku atraktivní Aisling, namyšlenou třetí asistentku režie. Ze svého karavanu posléze přicupitá i megahvězda Caroline Giovanni se svým učitelem výslovnosti Paulem Travnickem. Kolem nich se pochopitelně neustále točí i poněkud natvrdlý bodyguard Jock a v neposlední řadě i totálně neurotický režisér Clem Curtis. Dostaneme ovšem příležitost seznámit se i s dalšími zajímavými místními lidmi - osmnáctiletým mladíkem Seanem, kterého v životě už nezajímá nic jiného, než televize a drogy, jeho otcem panem Harkinem, jeho kamarádem Finem, jenž se snaží na Seana pozitivně působit, a v neposlední řadě i s mrňousem Mickey Riordanem, jenž je poslední žijící komparzista z natáčení filmu Tichý muž s Johnem Waynem. Ač se jedná o jednu z nejlepších současných komedií, najdeme v "Plných kapsách šutrů" i mnoho okamžiků k zamyšlení a malé osobní tragédie, které zná snad každý z nás. Komedie v podání Divadla Amadis Brno získala Cenu diváků pro inscenaci a za herecké výkony Ondřeje Buchty a Josefa Širhala na národní přehlídce FEMAD Poděbrady 2009, byla nominována a přímo postoupila na národní přehlídku Divadelní Děčín 2009 a stala se vítězným představením jihočeské krajské přehlídky Dačické kejklování 2009.  Sokolovna Kojetín, vstupné: 70 Kč Možnost zakoupení předplatného se slevou na čtyři představení (25. 9., 26. 10., 23. 11., 14. 12.): 200 Kč více na www.kojetin.cz/meks

Poslat nový komentář