Pointu aplaudoval Činoherní klub ve stoje

Pointu aplaudoval Činoherní klub ve stoje
ilustrační foto POINT

 

Veleúspěšné představení prostějovského amatérského divadla Point sklidilo ovace i v Praze. V rámci přehlídky amatérských divadelních souborů, kterou pořádá Činoherní klub, se 6. října představilo s inscenací Testosteron. Sklidilo výjimečný ohlas, při závěrečné děkovačce publikum stálo.

 

 

Sedm chlapů, sedm povah, sedm nátur, sedm rozdílných hladin testosteronu.Muži o ženách a také sami o sobě v drsné komedii, která si ani na svatební hostině nebere servítky. To je stručná charakteristika inscenace Testosteron polského autora Andrzeje Saramonowicze, kterou Point hrál v Činoherním klubu Praha. O tom, že představení předstihly zvěsti o jeho kvalitách svědčí fakt, že divadlo bylo vyprodáno už 14 dnů po té, co lístky přišly do prodeje.

"Bylo to jedním slovem krásné. Mimo potlesků v průběhu představení, které jsem ani nestíhal počítat, nás diváci odměnili závěrečným aplausem ve stoje, což je pro herce obrovská pocta," sdělil PvNovinkám Aleš Procházka. V hledišti byla mimo jiné i vycházející hvězda Činoherního klubu Marika Procházková, která prostějovskému souboru rovněž vyjádřila uznání za skvěle odehrané představení. 

Bez zajímavosti není ani fakt, že inscenace byla ve vážném ohrožení. "Hráli jsme v 19,30 hodin, ještě v 18,45 nám chyběli tři herci ze sedmi. U Činoheráku nelze parkovat, takže zatímco se převlékali, režisér odjel s jejich autem na Vyšehrad a sprintoval zpátky do divadla," přidal první úsměvnou příhodu Procházka. Ta druhá není úsměvná, je výrazem obdivu a dobré práce celého Pointu. "Abych vás viděl hrát, musím do Prahy. V Prostějově je totiž pořád vyprodáno," řekl hercům jeden z prostějovských fanoušků.

Point svůj Testosteron hrál i včera, v pátek 11. října. Na představení byste ale museli zajet do až České Lípy. (ber)   

 

Komentáře

Jsou dobří :D Pointˇáci

Poslat nový komentář