Ovidiovo Umění milovat na prknech prostějovského divadla

Ovidiovo Umění milovat na prknech prostějovského divadla
Herci divadla POINT v úspěšném „Nahém Wolkerovi.“

Ve čtvrtek 15. prosince přinese studentské divadlo Point svou druhou letošní premiéru. Tentokrát se mladí divadelníci představí v městském divadle s moderním zpracováním antických veršů Publia Ovidia Naso Umění milovat.

V předcházejících letech se dramaturgie Pointu inspirovala verši o lásce Jiřího Wolkera, letos zvolila dva tisíce let staré, přesto stále aktuální, básnické dílko rovněž plné lásky Ovidiovo Umění milovat. Autor pro své básně plné svádění a hříček, jak si udržet a získat lásku, sice našel mustr v životě starého Říma v období vlády císaře Augusta Octaviána, námět je však stále živý navzdory staletím. Umění milovat je jakousi příručkou a návodem pro muže i ženy, jak si hledat partnera, jak si udržet jeho lásku a stále ji oživovat uměním smát se, plakat mluvit. Poučení si ve věčném tématu láska najdou i dnešní diváci.

V režii Aleše Procházku se představí plejáda mladých divadelních talentů v čele s K. Vejmělkovou, M. F. Smékalovou, V. Lužným, M. Ondrou a dalšími. Jak se mladý herecký ansámbl popasoval s historií a přenesl ji do dnešních dní, se mohou milovníci divadla přesvědčit na vlastní oči ve čtvrtek 15. prosince od 19 hodin v Městském divadle Prostějov.     (jap) 

Čtvrtek, Prosinec 15, 2011 - 19:00

Poslat nový komentář