Veronika Vičarová je zpěvačkou, skladatelkou, textařkou, šachistkou i mámou

Veronika Vičarová je zpěvačkou, skladatelkou, textařkou, šachistkou i mámou
Foto Vlasta Plešťa Hájková
Další fotky: 
Veronika Vičarová je zpěvačkou, skladatelkou, textařkou, šachistkou i mámou

 

Dvacetiletá Veronika Vičarová má pestrý život. Maturovala na Obchodní akademii v Prostějově, v současné době je na rodičovské dovolené s osmiměsíčním Tomáškem a příští září nastupuje na dálkové studium na Janáčkově konzervatoři v Ostravě. Mimo to hraje, skládá, zpívá a koncertuje.

K hudbě tíhla odjakživa. “Zpívala jsem ráda už ve školce. Postupně jsem se na ZUŠce v Přemyslovicích a v Konici hrála na flétnu, klavír, kytaru, až jsem se nakonec zaměřila hlavně na zpěv,“ vzpomíná Veronika na své začátky. „Hudba je moje Podstata, odjakživa jsem věděla, že ke mně patří. Bez ní strádám. Myslím si, že člověk může už od malička rozpoznat, kam směřuje, na co má talent, čím by se měl zabývat. Není to cesta bez překážek, ale určitě je smysluplná,“ dodává mladá žena, která si texty i hudbu skládá sama. Na CD, které vydala, jsou pouze dvě písně, jejichž text je převzatý. Skládat začala zkoušet už zhruba ve svých 10 letech. „Moje první CD Modrá růže obsahuje opravdu velký kus mého života,“ tvrdí Veronika.

Její hudební život je bohatý i po veřejné stránce. „V roce 2011 jsem si zazpívala s akademickým orchestrem ČVUT v Betlémské kapli v Praze.       5. listopadu 2013 jsem si zazpívala na vernisáži Duše stromů Petra Eschlera v Olomouci. Pro tuto příležitost speciálně vznikla píseň Duše stromů, moje srdeční záležitost,“ pochlubila se Veronika, kterou v současné době můžete vidět a hlavně slyšet v rámci nejrůznějších akcí v Art-kavárně Avatarka na náměstí TGM v Prostějově.

Veronika ale není  jen talent hudební. Od deseti let hraje šachy a jak jinak, než dobře. Začala hrát na základní škole v Přemyslovicích v šachovém kroužku. „Kluci mě šikanovali, protože holka prý nemůže hrát šachy. Bylo to hrozné a tak jsem to chtěla vzdát, ale zasáhl tatínek, který mě motivoval. Jsem mu moc vděčná, díky jeho pomoci jsem začala bojovat a u šachů jsem na rozdíl od těch, co mě trápili, zůstala. Nakonec je ze mě mistryně Moravy a Slezska v kategorii D16,“ pochlubila se největším úspěchem Veronika.

V současnosti se  Veronika nejvíc věnuje synkovi Tomáškovi. „Prožívám nádherné období. Nejlépe se mi tvoří při procházkách přírodou, kterou miluji. V mém životě se teď prolíná mateřství, tvorba, rozjímání v přírodě a všechno se vším hezky souvisí a navazuje,“ popsala své pocity mladá umělkyně.

S blížícími se Vánocemi se PvNovinky Veroniky optaly i na případné dárky. „Já dárečky nepotřebuji, ty chci pro malého. Takže pro sebe si přeji hodně příležitostí a inspirace, abych mohla malému dát co nejvíce. Také bych chtěla studovat dálkově konzervatoř, dál skládat, vystupovat,“ dodala Veronika.

Pokud vás povídání s Veronikou Vičarovou zaujalo a rádi byste ji slyšeli na živo, sledujte její fb stránky https://www.facebook.com/verunkavicarova. Nejbližší akce, na které bude v Prostějově vystupovat, se koná 28. listopadu v 17 hodin v Avatarce, kde bude hostovat v recitálu kamaráda Lukáše. Pokud vám to nevyjde, Veroniku zcela jistě uslyšíte 26.prosince  na Vánočním koncertě v kostele v Konici. (red)

 

 

Poslat nový komentář