Velbloud, ryba, slepice - tři klasické pohádky v námořnickém tričku

Velbloud, ryba, slepice - tři klasické pohádky v námořnickém tričku
ilustrační foto plakát

 

Námořnická historie aneb Velbloud, ryba, slepice je dalším představením předplatného Čtyřlístek určeného pro nejmenší děti a jejich doprovod. Naivní divadlo Liberec odehraje zdařilou výpravnou pohádku v neděli 16. března v 10 hodin na prknech Městského divadla v Prostějově.

Na principu Šeherezádina vyprávění vystavěli autoři pohádkové inscenace svou námořnickou historii: ve skutečnosti se vlastně jedná o tři klasické pohádky - Ošklivé káčátko, O rybáři a rybce a O kohoutkovi a slepičce.

Dvojice námořníků – skladníků dostane v podpalubí velké zaoceánské lodi hlad. Rozhodnou se ho utišit způsobem nepříliš chvályhodným - v transportních bednách kolem nich se přece nachází spousta zvířat vhodných k okamžité konzumaci. Jenže vybraná (a chutná) zvířátka nejenže se nechtějí nechat sežrat, ale jelikož patří jednomu nejmenovanému cirkusu, tak dokonce umějí i mluvit. A právě to jim zachrání kůži. Každé z ohrožených zvířat totiž odvypráví námořníkům svůj životní příběh a námořníci pak chtě nechtě musejí splnit slib a nasytit se nějak jinak. Tři klasické pohádky pro nejmenší děti ve svěžím a zábavném pojetí připravil tým pod vedením režiséra Jakuba Vašíčka. Zdařilé představení si odneslo vavříny z celostátního festivalu Mateřinka 2013, který je jako jediný v Česku zaměřený na nejmenšího diváka.

Vstupenky na pohádkové dopoledne jsou k dispozici v pokladně divadla. (eze)

Poslat nový komentář