Nominaci může na kraj poslat každý Prostějovan

Nominaci může na kraj poslat každý Prostějovan
ilustrační foto

Hejtmanství vyzvalo k zasílání návrhů na udělení Cen Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury za rok 2014. Kraj již tradičně udělí cenu za celoživotní přínos v kultuře, ocení výjimečný počin v oblasti umění, tradiční lidové kultury a v oblasti ochrany a popularizace kulturních hodnot. Nebude chybět ani ocenění osobnosti roku a cena veřejnosti.

I když nominace může do 23. ledna poslat kromě právnických osob i každý občan města, regionu či Olomouckého kraje, pravidelně své návrhy podávala i kulturní komise při Radě města Prostějova. Od voleb však komise ještě nebyla ustanovena, v této chvíli je znám pouze její předseda, radní Josef Augustin. "Předpokládám, že komise bude ustanovena na jednání rady v úterý," sdělil nám Josef Augustin, který bude iniciovat určité návrhy. "Nemohu nikoho nominovat, neboť jsem členem hodnotící komise, to by byl střet zájmů. Ale přiznávám, že bych rád viděl, kdyby ocenění získala publikace vydaná ke 100. výročí prostějovské radnice. Myslím, že se tato kniha velmi povedla a ocenění si zaslouží. Co se týká osobností a Dvorany slávy, líbila by se mi tam Eva Suchánková či fotograf Bob Pacholík," dodal Augustin.

O udělení cen bude rozhodovat na základě vyhodnocení obdržených návrhů krajské zastupitelstvo a cenu veřejnosti vyberou občané prostřednictvím hlasování na internetu. Předávání cen se uskuteční v divadle v Prostějově 9. dubna 2015.

Ceny budou udělovány v následujících kategoriích:

* Cena za celoživotní přínos (dvorana slávy)

* Ceny za výjimečný počin roku v oblasti umění: hudby, výtvarného umění, divadla, filmu, rozhlasu a televize, literatury

* Cena za výjimečný počin v oblasti tradiční lidové kultury

* Cena za výjimečný počin v oblasti ochrany a popularizace kulturních hodnot

* Osobnost roku

* Cena veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury (ok)

Poslat nový komentář