Hudební festival „Prostějovské dny hudby“ je za humny

Hudební festival „Prostějovské dny hudby“ je za humny
ilustrační foto ZUŠ

Každoročně druhá polovina dubna patří zahajovacímu koncertu hudebního festivalu Prostějovské dny hudby. Letos se uskuteční již 24. ročník. Začne 24. dubna koncertem orchestru ZUŠ Svítá nám.

„V širokém spektru 14ti koncertů si určitě posluchači vyberou svůj žánr, který rádi poslouchají. Naší snahou je široké propojení hudebních generací. Uslyšíme tedy malé muzikanty, kteří se učí hrát na nástroje, dále pak studenty, kteří si vybrali hru na nástroj jako své povolání. A v neposlední řadě uslyšíme renomované profesionály,“ uvedla ředitelka ZUŠ Vladimíra Ambrose Prostějov Eliška Kunčíková. Na co se mohou posluchači těšit?

Zahajovací koncert bude ve znamení Dechového orchestru ZUŠ Vladimíra Ambrose Prostějov, se kterým zazpívá Zuzka Kožnárková. Chybět nebudou ani tradiční koncerty jako jsou: Děti dětem, Jarní koncert prostějovských pěveckých sborů, Promenádní koncert, Chrámové koncerty, Koncert učitelů. Bicí kolem nás je název koncertu, na kterém se po delší době představí úspěšní žáci Olomouckého kraje ve hře na melodické i tradiční bicí nástroje. Žesťové sexteto ze Zlína připravilo koncert Od Bacha po Vlacha.

„Ráda bych posluchače pozvala na mimořádný koncert Sullivan Fortner Trio. Americký jazzový klavírista ověnčený řadou cen z jazzové americké scény zavítá k nám do Prostějova. Sullivan Fortner se narodil a vyrůstal v kolébce jazzu - New Orleansu. Jsem přesvědčena o tom, že i ty, kteří jazz neposlouchají, klavírní umění pana Fortnera určitě strhne. Společně s ním budou hrát čeští nadějní jazzmani – Václav Pála na bicí a Petr Forman na basovou kytaru,“ doplnila ředitelka Kunčíková.

Stejně jako v minulosti, tak i letos přebírá nad festivalem záštitu primátorka města Prostějova Alena Rašková a finančně festival podporuje město Prostějov. (red)

Poslat nový komentář