Knihovna nabídne nové služby

Knihovna nabídne nové služby
ilustrační foto

U příležitosti letošního Týdne knihoven, který proběhne od 3. do 9. října, připravila Městská knihovna Prostějov pro čtenáře nejen tradiční burzu knih a spoustu zajímavých akcí, ale i některá nová vylepšení služeb.

„Od 1. října například zavádíme rodinné čtenářské průkazy. Velmi často se nás totiž návštěvníci knihovny ptají, jestli mohou využívat služeb knihovny a půjčovat si knihy a časopisy na čtenářský průkaz svého rodinného příslušníka. My jim odpovídáme, že nemohou. Čtenářský průkaz je nepřenosný a jeho majitel plně zodpovídá za vrácení vypůjčených dokumentů. Od října jim však můžeme nabídnout takzvanou rodinnou registraci za zvýhodněný poplatek," uvedl ředitel knihovny Aleš Procházka. Pokud jeden člen rodiny vlastní čtenářský průkaz, jeho rodinný příslušník získá svoji vlastní legitimaci za zvýhodněnou cenu 20 korun na celý rok. Této možnosti mohou využít například manželé, rodiče a jejich děti (pouze studenti do 26 let). Podmínkou je prokázat stejné trvalé bydliště všech členů rodiny.

„Dalším rozšířením a zkvalitněním našich služeb, které můžete už nyní využívat, je možnost nechat si přichystat knihy podle vlastního výběru. Přes internet se připojíte k našemu katalogu a můžete si v pohodlí domova vyhledat knihy, které potřebujete. Ty, které jsou momentálně volné a jsou v knihovně k dispozici, si můžete nechat odložit a přijít si je do dvou dnů vyzvednout," přidal ředitel Procházka. Tato služba je pro všechny čtenáře zdarma. Více informací o elektronickém katalogu knihovny vysvětlí krátké školení. Bude se konat ve středu 19. října v 10 a v 17 hodin a přihlásit se na něj je možné v čítárně nebo na telefonním čísle 582 329 661. (Zdroj Městská knihovna Pv)

 

Poslat nový komentář