Prostějovský festival Pod lípy bez pípy se blíží!

Prostějovský festival Pod lípy bez pípy se blíží!
ilustrační foto plakát

Festival „POD LÍPY bez pípy“ plynule navazuje na pětiletou tradici multižánrového festivalu Pod Lipami. Podobně jako v minulých letech se zde představí několik hudebních skupin. Velký důraz klade na krásné prostředí farní zahrady, ve kterém se akce koná, a na přátelskou atmosféru, která již neodmyslitelně k akci patří. Festival nabízí propojení alternativních hudebních stylů a další kultury, zaměřuje se zejména na podporu mladých umělců z celé České republiky. Festival se bude konat v sobotu 29.7. v odpoledních hodinách. 

"Tímto projektem se snažíme obohatit kulturní život města Prostějov a Olomouckého kraje a zároveň motivovat mladé lidi, aby se podíleli na jeho organizaci či jiné pomoci k uskutečnění akce," uvedl za pořadatele Martin Jun. 

Návštěvníkům se představí kapely Memory Band, Heather Son, Psychocandy a Kouzelník. Těšit se mohou na malby Terezy Liškové a fotografie Boba Pacholíka. K vidění bude mimo jiné pásmo studentských animovaných filmů UTB ve Zlíně Atelier Doupátko představí osobité výrobky žijící vlastním životem, Canall - coffee boutique vintage nabídne výbornou kávu a ELLAS řeckou kuchyni.

Festival si klade za cíl obsáhnout co nejrozmanitější škálu žánrů současné produkce české scény, a představit tak návštěvníkům nekomerční a kvalitní hudební styly. Představení českých interpretů v rámci festivalového programu je zaměřeno na široké spektrum generací.

Festival je v současné době pořádán dobrovolným spolkem VIVID z.s., do kterého jsou zapojeni mladí aktivní lidé z Prostějova a okolí. Stěžejní část festivalu bude probíhat v objektu farní zahrady ČCE na adrese Kollárova 6, kde kromě hlavní hudební stage bude probíhat art jam, komiksový workshop, výstava fotografií a maleb, promítání studentských filmů a tvořivý koutek pro děti.

Změna programu je vyhrazena. Festival se bude konat za každého počasí, případnou "mokrou" variantu včas upřesníme. Zahrada bude otevřena půl hodiny před začátkem programu. 

"Případný výtěžek poputuje do dětského domova na Ukrajině (v městě Vinica), kam naši organizátoři pojedou pomáhat v srpnu," připomněl Martin Jun. (red)

Poslat nový komentář