CZECH DANCE TOUR 2018: Roztančíme Česko v Prostějově!

CZECH DANCE TOUR 2018: Roztančíme Česko v Prostějově!
ilustrační foto plakát

Soutěžní túra tanečních skupin vstupuje do druhého ročníku a přináší několik novinek pro tanečníky i diváky. Zavítá do více regionů než v loňském roce, osloví i takzvané “hobby tanečníky” a ve spolupráci s partnery podpoří nové talenty. Do finálové poroty opět usedne i český sportovec a trenér – krasobruslař Tomáš Verner.

Od 17. března do 27. května bude Česko o víkendech tančit. Czech Dance Tour 2018 zavítá do deseti měst a projede desítkou českých a moravských regionů včetně Prahy. “Diváci se mohou těšit na vystoupení v tanečních stylech jako jsou street dance, disco dance, art dance, free style, cheerleaders…, a u některých i na jejich show varianty s kulisami,” zve diváky na Czech Dance Tour 2018 její pořadatel, Martin Hladík, aktivní choreograf a absolvent Konzervatoře Jaroslava Ježka v Praze. Upřesňuje, že taneční skupiny do soutěže přihlašuje jejich trenér nebo choreograf prostřednictvím elektronického systému na stránkách www.czechdancetour.cz

Túra napříč Českem odstartovala je 17. března v Plzni a na konci května bude Česko znát Mistry republiky v nejrůznějších tanečních a věkových disciplínách. Z devíti regionálních kol soutěžící postupují do moravského nebo českého zemského finále, poté do celorepublikové bitvy. Oproti loňskému roku přibývá v regionální části soutěže jedno moravské kolo navíc (na regionální úrovni se na Moravě bude tančit v Havířově, v Otrokovicích a v Brně). Na moravské zemské finálové kolo se postupující tanečníci sjedou do Prostějova, a to  6. května do Sportcentra – DDM, Olympijská 4. Celorepublikovou bitvu o nejvyšší tituly bude “hostit” hlavní metropole Praha poslední květnový víkend.

Loňský první ročník Czech Dance Tour předpokládal, že k účasti přesvědčí 6000 tanečníků. Byl to slušný odhad, celkový součet za regionální kola se vytáhl na 5966 tanečníků. Někteří z nich vystupovali už v základní soutěži ve více choreografiích, a v tomto smyslu účast překročila 7000 tančících protagonistů. Diváci měli možnost vidět přes 450 choreografií v různých stylech, kostýmech, na různorodou hudbu.

Novinkou je nominační soutěž TVÁŘ CZECH DANCE TOUR. Tanečníci i diváci budou během finálových kol prostřednictvím Instagramu nominovat své kamarády nebo i soupeře na tento titul. Z “přihlášených” tváří se správnými hashtagy (#czechdancetour #tvarczechdancetour a s odkazem na jméno skupiny, ve které nominovaný soutěží) vybere odborná porota 21 finalistů. O pětici vybraných tváří rozhodne veřejné hlasování. Pět “TVÁŘÍ” bude vyfoceno na hlavní promoplachtu Czech Dance Tour 2019. Ta je ústředním motivem celé túry a tvoří pozadí za taneční plochou. (red)

 

Poslat nový komentář