Výběrové řízení na post ředitele muzea v Prostějově se bude opakovat

Výběrové řízení na post ředitele muzea v Prostějově se bude opakovat
ilustrační foto muzeum Prostějov

Rada Olomouckého kraje odvolala v březnu 2018 z funkce ředitele Muzea a galerie v Prostějově Daniela Zádrapu. Důvodem byly podle vyjádření Kraje dlouhodobě neuspokojivé pracovní výsledky. 

"Vedením Muzea a galerie v Prostějově byla pověřena Kamila Husaříková - a to do doby, než bude vybrán nový ředitel této organizace. Výběrové řízení bude vypsáno co nejdříve," sdělila tehdy PvNovinkám tisková mluvčí kraje Eva Knajblová. To kraj vyhlásil zhruba v polovině dubna. Vítěz z něj ale nevzešel.

"Výběrového řízení na vedoucí pracovní pozici ředitel/ka Muzea a galerie v Prostějově, příspěvková organizace, se zúčastnilo sedm kandidátů. Výběrová komise nedoporučila žádného uchazeče za vhodného ke jmenování na vedoucí pracovní místo ředitele dotčené příspěvkové organizace, a proto zřizovatel – Rada Olomouckého kraje – rozhodla na svém zasedání dne 23. 7. 2018 o zrušení výběrového řízení a vypsání nového konkurzu," sdělila dnes redakci Knajblová. Zároveň Rada Olomouckého kraje rozhodla o tom, že Muzeum a galerii v Prostějově dočasně povede současná ředitelka Vlastivědného muzea v Šumperku Marie Gronychová. (ber)

 

Komentáře

Bylo by vhodné, aby pop létech, kdy muzeu vládli zdejší lidovci / A NEBYLA TO PRO MUZEUM ŠTASTNÁ LÉTA/a poté - s přímluvou jistého exrytíře sociální demokrat, který trhl rekord v krátkosti působení, tak aby kraj našel dost odvahy zvolit ředitele dle odbornosti./Jen aby nedosadili poetu Lolina/

A magistrátu, jako majiteli budovm, kterou po léta zandebával je zapotřebí připomenout, že budova nikdy neprošla generální opravou a dřevomorkou je doslova prorostlá,. věří snad někdo tomu, že byla jen ve třech místnostech a jinde nikoliv ?

a perlička na závěr. od roku 1989 přišlo zdejší muzeum o 5 externích expopzic a nově získalo jedinou. Prostějovské muzeum je dlouho zakletá princezna, kterán zatím marně čeká na vysvobození.

Poslat nový komentář