Divadlo dnes zahájilo prodej předplatného na příští sezónu

Divadlo dnes zahájilo prodej předplatného na příští sezónu
ilustrační foto

Prodej předplatného se týká čtyř divadelních skupin, koncertního abonmá, dětského předplatného Čtyřlístek a scénického čtení LiStOVáNí. Před prázdninovou přestávkou si svá místa v divadle na příští sezónu zajistilo 1586 diváků. Do loňského počtu abonentů tak chybí už jen 217 lidí.

„Rezervace sedadel pro současné abonenty skončila posledního června, od 6. srpna již budou uvolněná místa k dispozici všem zájemcům,“ uvedla ředitelka divadla Jana Maršálková s tím, že prodej abonmá skončí o měsíc později, a to 6. září. Propagační materiály s informacemi o chystané sezóně jsou k dispozici v pokladně divadla a informačním centru, které sídlí v pernštýnském zámku. Údaje je možné vyhledat i na webu: www.divadloprostejov.cz

„Zaznamenali jsme informace, že předplatné lze zakoupit pouze on-line přes internet. Ale je tomu právě naopak. Předplatné prodáváme pouze v divadelní pokladně,“ zdůraznila ředitelka Maršálková. Poznamenala současně, že nadcházející sezóna bude kvůli rekonstrukci divadla kratší, programovou nabídku to ale neovlivní: „Všechna abonentní představení i tituly mimo předplatné odehrajeme v kratším časovém úseku. Budeme zkrátka hrát trochu častěji. Sezóna začne v říjnu a skončí stejně jako letos v květnu.“ Vzhledem k tomu, že Prostějov nemá vlastní soubor, je nabídka sestavena jako vždy z hostujících divadel. Z pražských scén se diváci mohou těšit na Činoherní klub, Divadlo v Dlouhé, Dejvické divadlo, Divadlo Rokoko, Divadlo Ungelt a další.

„Do nabídky zařazujeme pravidelně také nejlepší oblastní divadla,“ prohlásila Maršálková a dodala, že ve výčtu nebude chybět Moravské divadlo Olomouc, Slezské divadlo Opava, Městské divadlo Mladá Boleslav, Východočeské divadlo Pardubice, Klicperovo divadlo Hradec Králové či Divadlo Petra Bezruče Ostrava. Z hereckých hvězd, na které se mohou diváci těšit, uvedla jen některé: Petr Nárožný, Ondřej Vetchý, Ivan Trojan, Martin Myšička, Jaromír Dulava, Eliška Balzerová, Pavla Tomicová, Veronika Khek Kubařová, Vladimír Polívka, Ondřej Kavan, Jana Paulová a další. Třetím rokem nabídne divadlo svým příznivcům TROJÁK – tedy balíček tří představení, jejichž společným jmenovatelem je tentokrát herečka Simona Stašová.

„Troják se Simonou Stašovou ve třech inscenacích budeme prodávat v období před Vánocemi,“ informovala ředitelka Maršálková s tím, že po boku Stašové se představí Michal Dlouhý, Kamil Halbich, Vasil Fridrich a další herci. Zajímavá je také nabídka sedmi koncertů, na nichž se představí významní sólisté i hudební seskupení.  Předplatné Čtyřlístek, které je určeno nejmenším divákům a jejich doprovodu, nabídne čtyři víkendová představení.

„Ve Čtyřlístku nám postupně odrůstají první diváci, takže se uvolňují i hezká místa v předních řadách,“ upozornila ředitelka divadla a dodala, že po několikaleté pauze do Prostějova zavítá i žádané Divadlo Spejbla a Hurvínka. Divadlo nezarmoutí ani vyznavače projektu scénického čtení LiStOVáNí.cz., které v sedmi pořadech zprostředkuje sedm bestsellerů našich i světových literárních tvůrců. 

Programová brožura na sezónu 2018 – 2019 tradičně zmiňuje také podzimní divadelní přehlídku Aplaus, kterou prostějovské divadlo pořádá ve spolupráci s marketingovou společností TK PLUS. 

V sobotu 17. listopadu se prostějovské divadlo opět připojí k mezinárodnímu projektu Noc divadel, letos s podtitulem Československá noc divadel – s akcentem na stoleté výročí státnosti. (Zdroj Městské divadlo Prostějov)

Poslat nový komentář