Zuška hledá nové výtvarníky!

Zuška hledá nové výtvarníky!
ilustrační foto ZUŠ

Výtvarný obor ZUŠ Vladimíra Ambrose Prostějov stále přijímá žáky ve věku 7 - 10 let. Hlavním posláním výtvarného oboru je podchytit talentované žáky, jejich talent rozvíjet a připravit je ke zkouškám na školy s uměleckým zaměřením. Probouzet v nich zájem o výtvarné dění, pěstovat estetické cítění. Vybavit je a získat pro další samostatnou tvorbu.

Výtvarný obor navštěvují žáci od pěti let po maturanty. Předměty výuky jsou kresba, malba, grafika, modelování, prostorová a akční tvorba a výtvarná kultura. Studenti získávají závěrečné vysvědčení I. nebo II. stupně.                                                                    

"Mezi našimi absolventy jsou grafici, keramici, umělečtí řezbáři, učitelé, textilní výtvarníci, architekti, fotografové, sochaři, restaurátoři, teoretici umění a další," pochlubila se vedoucí odboru Hana Palacká. 

Škola pořádá každoročně řadu výstav v Galerii Linka (budova ZUŠ na Kravařově ul.), Dny otevřených dveří, výtvarné soutěže a další akce.

Výtvarný obor se vyučuje v budově na Vápenici (v budově bývalé ZŠ), tel.: 582 351 752. K zápisu je možné se dostavit tento týden kdykoli od 13 do 17 hodin. (ber)

Poslat nový komentář