Galerii kina Metro 70 pohltila horská krajina

Galerii kina Metro 70 pohltila horská krajina

Milovníci fotografie zažili další úspěšnou vernisáž výstavy ve foyer kina Metro 70. Už při vstupu ohromilo návštěvníky nevídané množství fotografií. Hory v každém možném okamžiku, v každém počasí, v každé denní době. Nadšencem, který horské velikány italských Dolomit prošel a nafotil je Radoslav Bartoš.
Kurátor výstavy Jiří Andrýsek vyzdvihl zdatnost Radka Bartoše jako fotografa velmi aktivního a činorodého. Nebylo nijak jednoduché sestavit expozici z takového množství snímků, které byly na výběr. Na první pohled je patrné, že hory jsou Bartošovým velkým koníčkem.
„Dolomity mě uhranuly ze všech hor nejvíc. Jen za poslední rok jsem je navštívil pětkrát. Vyhledávám okamžiky, kdy jsou v horách změněné povětrnostní podmínky jako jsou mlhy, inverze, bouřky, přechody oblačnosti, svítání či západy slunce. Není mi zatěžko přespat v autě a být na místě brzy zrána, abych zachytil ten správný moment, to pravé světlo,“ vyznal se Radoslav Bartoš. Ke svému uspokojení používá často metodu HDR, kdy s použitím přechodového filtru nasnímá na stativu různé expozice, které pak počítač prolne do konečné podoby. Takto finálně upravené snímky pak podle jeho mínění daleko víc zvýrazňují atmosféru a dynamiku.
V galerii Metro ohromí návštěvníka víc než 80 fotografií. Až oči přechází z barev a nevídaných záběrů. Možná až příliš málo soukromí na vychutnání si každého jednotlivého snímku. Pozornost návštěvníka výstavy se tříští a pod náporem kvantity ustupuje do pozadí kvalita. Jak se říká, někdy méně znamená více. Výstava fotografií přibližujících krásu severu Itálie potrvá do 27. listopadu.
(jap)

Poslat nový komentář