Keltská noc nabídne i šperky a lahůdky

Keltská noc nabídne i šperky a lahůdky
FB Keltská noc

Mezinárodní hudební festival Keltská noc 2022 se vrací a navazuje přesně tam, kde před necelými 3 lety zůstal kvůli covidové epidemii stát. 22. až 23. července 2022 opět rozezní kemp Žralok v Plumlově tóny irských fléten a žhavé rytmy keltských bubeníků. V programu festivalu vystoupí na 150 účinkujících z 9 evropských zemí. Kromě irské keltské hudby se mohou návštěvníci těšit také na irský tanec, vikingská bojová umění, keltský tábor s ukázkami keltských řemesel a stylu života, keltskou spiritualitu, skvělé workshopy na světové úrovni.

„Pro mě osobně je prioritou kvalita kapel při živých vystoupeních, jejich studiové nahrávky si samozřejmě také rád poslechnu, ale vždy si vyhledávám živá, neupravená videa z koncertů a tam nejvíce poznám kvalitu souborů. To se týká především nových kapel, které na KN ještě nehráli. Další prioritou je zachování stylové čistoty keltského festivalu, takže vybírám vždy kapely, jejichž hudba vychází z kořenů keltské hudby, ať už je její pojetí tradiční irské, rockové, jazzové, metalové, či experimentální kombinací a prolínáním stylů,“ říká hlavní pořadatel Tom Somr.

V nabídce bude samozřejmě i možnost zakoupit si nejrůznější sortiment na stáncích. I ty jsou, stejně jako u programové linie festivalu, vybíráni podle nabízeného sortimentu tak, aby stylově odpovídal charakteru Keltské noci. „Návštěvníci se mohou těšit na stánky s keltskými šperky, rohy na medovinu, různými typy oděvů z přírodních materiálů, skleněné a keramické výrobky, dřevěná rukodělná práce, malování do písku pro dětské návštěvníky, krásné kožené výrobky, keltskou kovárnu atd… Samozřejmostí jsou stánky s jídlem všeho druhu od grilů s masem, přes saláty a vegetariánskou stravu, až po francouzské palačinky, frgály a trdelníky. Nebude chybět ani velký výběr nápojů včetně pravé keltské medoviny,“ dodal Somr. (ber)

Poslat nový komentář