Proměny si v první červnový večer zazpívaly před zaplněným náměstím

Proměny si v první červnový večer zazpívaly před zaplněným náměstím
Foto Proměny
Další fotky: 
Proměny si v první červnový večer zazpívaly před zaplněným náměstím

Prostějovský pěvecký sbor Proměny absolvoval v sobotu 1. června na olomouckém Horním náměstí vpravdě mimořádný koncert. Naše zpěvačky tam vystoupily v rámci závěrečného koncertu Svátků města a písní.

Festival Svátky písní se v Olomouci koná každoročně, již více než čtyři desítky let. Za tu dobu se festival stal prestižní hudební událostí, jíž se za dlouhou historii zúčastnilo již 3 500 pěveckých sborů z celého světa. Vedle soutěžní části pětidenního festivalu probíhala i část nesoutěžní, v níž pro veřejnost vystupovala pěvecká a instrumentální tělesa přímo pod širým nebem, na Horním náměstí před Moravským divadlem. A právě zde zazpívaly i prostějovské Proměny.

„Dostaly jsme možnost stát se pro tento mimořádný večer součástí pěveckého tělesa složeného z několika sborů. Zpívaly jsme za doprovodu profesionální rockové kapely, ve společnosti např. brněnského sboru Ars Brunensis, olomouckého Komorního sboru Lenky Dohnalové-Mlynářové, ale také sborů, které se představily v soutěžní části, např. Atlantic Girls Choir z Kanady,“ sdělila manažerka Proměn Lenka Copková a dodala, že v programu s názvem Sborové ro(c)kování zazněly známé hity legendárních kapel Beatles a Queen v aranžmá Petra Mlynáře a dirigenty byli Lenka Dohnalová a Dan Kalousek.

Koncertu bouřlivě aplaudovalo zaplněné náměstí a Proměny tímto srdečně děkují svým příznivcům, kteří za nimi vážili cestu do Olomouce. Velké díky patří také statutárnímu městu Prostějov, který činnost sboru dlouhodobě podporuje a přispívá tak k prezentaci města i za jeho hranicemi. (red)

Poslat nový komentář