Dotace na akci „Prostějovská zima 2020“ se město pokusí čerpat až v příštím roce

Dotace na akci „Prostějovská zima 2020“ se město pokusí čerpat až v příštím roce
ilustrační foto Duha Prostějov

Rada města Prostějova rozhodovala o návrhu Olomouckého kraje k čerpání letošní dotace na kulturně společenské akce Prostějovské zimy 2020 až v roce příštím.

„Hejtmanství městu Prostějovu schválilo poskytnutí finanční dotace ve výši 100 tisíc korun. Z důvodu vládních opatření proti šíření nemoci COVID - jsme se však rozhodli neriskovat a zimní kulturní dění v Prostějově zcela utlumit. Získané krajské finance by bylo tedy potřebné vrátit,“ vysvětlil postup kolem neinvestiční dotace primátor František Jura.

Finanční prostředky, které kraj Prostějovu poskytl, měly podpořit materiálně-technické a organizační zajištění a honoráře akce Prostějovská zima. Ta se ovšem, jak již bylo řečeno, nekoná a tak finance by měly putovat zpět do hejtmanské pokladny. Krajský úřad ovšem navrhuje řešení, které popisuje náměstkyně primátor Milada Sokolová:

„Na radě jsme schválili přijetí výše popsané dotace a znění smlouvy o poskytnutí dotace. Následně však došlo k onomu zrušení akce, proto na svém dalším jednání Rada města Prostějova revokovala toto rozhodnutí a nedoporučila Zastupitelstvu města Prostějova schválit přijetí hejtmanské dotace, neboť měla za to, že finance nebude možno využít. Po té jsme byli krajem informováni o možnosti zažádat o prodloužení čerpání dotace do roku 2021 s následným vyúčtováním v roce 2022. Této možnosti rádi využijeme a doporučíme zastupitelům schválit jak ono přijetí dotace, tak i smlouvy o jejím poskytnutí. Věříme, že koronavirová nákaza nebude dál – tedy v roce 2021 - komplikovat zimní kulturní radovánky a Prostějovskou zimu bude možno zorganizovat.“ (red)

Poslat nový komentář