Rodinná pohoda a zábava. Po roce je tu opět Den pro rodiny vlastní i náhradní

Rodinná pohoda a zábava. Po roce je tu opět Den pro rodiny vlastní i náhradní
ilustrační foto pozvánka

Již tradiční příjemný den plný zábavy připravuje Olomoucký kraj ve spolupráci s městem Olomouc a dalšími organizacemi, které pracují s pěstounskými rodinami. Oblíbená akce pro rodiny vlastní i náhradní proběhne 12. září od 9:30 do zhruba 16:00 hodin ve Smetanových sadech v Olomouci.

„Den pro rodiny vlastní i náhradní se koná nejen v rámci Koncepce rodinné politiky Olomouckého kraje, ale také projektu, který realizuje Olomoucký kraj na podporu náhradního rodičovství. Akce láká k setkávání rodin a společnému trávení volného času,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sociálních věcí Ivo Slavotínek.

Spolu s Dnem pro rodiny opět oslavíme také Den (pro) pěstounství. Ten je jedinečnou příležitostí k ocenění pěstounů za jejich činnost a také ke zvýšení povědomí veřejnosti o vzdělávání pěstounských rodin. Zároveň pomáhá při informování o smyslu pěstounské péče s cílem vyvrátit mýty o ní a zvýšit počet zájemců o pěstounskou péči.

Setkání rodin pomáhají připravit Olomoucký kraj, Statutární město Olomouc, organizace doprovázející pěstounské rodiny a mnoho dalších, a to za finanční podpory nejen Evropského sociálního fondu.

„Uvidíme vystoupení známého písničkáře Voxela, zábavnou show pro děti přinese olomoucké divadlo Tramtarie. O napětí spojené s vědou se postarají vědci z Pevnosti poznání se svými pokusy a další doprovodný program zajistí DDM Olomouc a kapela Dětského domova Olomouc,“ řekl vedoucí krajského oddělení sociálně-právní ochrany Pavel Podivínský.

Informace k oblasti náhradní rodinné péče najdou zájemci na webu www.rodinajeok.cz. (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář