Noc divadel v Prostějově osvěží jako čerstvý vítr klauniáda či kabaret

Noc divadel v Prostějově osvěží jako čerstvý vítr klauniáda či kabaret
ilustrační foto Noc divadel

Devátý ročník Noci divadel se uskuteční tradičně třetí listopadovou sobotu, tedy 20. listopadu 2021. Akce letos nese podtitul Fresh Air. Noc divadel prezentuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě, a tak i program v Městském divadle v Prostějově bude výsostně speciální.

Sobotní podvečer v 17 hodin zahájí mistrná klaunerie pro celou rodinu o tom, že lhát se nemá, ani když víte, že máte pravdu. Autorská inscenace Letem sokolím Michala Chovance a Ondřeje Klíče z brněnského Divadla Bolka Polívky odhaluje podivuhodné přátelství dvou klaunů, kteří se ve staré sokolovně urputně snaží připravit na Všesokolský slet.

A ve 20 hodin vypukne báječný a třeskutě vtipný spektákl. Se zatajeným dechem budou diváci sledovat laskavou drzost prostějovských ochotníků, kteří svůj přetlak kreativity napěchují do Kabaretu prostějovských divadel. V programu vystoupí stálice i nováčci prostějovského uměleckého světa. Diváky čekají brilantně vypointované skeče i úsměvná šmíra. Pestrou směsici chacharózního programu vytvoří Divadlo Point, Nemoderní Ženy, Moje divadlo, Evah, Marta Matějová a spousta dalších osobností, které nezapadají do žádného uskupení anebo naopak jsou členy vícero souborů.

„Odvážní návštěvníci prostějovské noci divadel si budou moci užít show přímo na jevišti v prostoru za oponou. Zájemcům bude mimořádně přístupná třeba i primátorská lóže, ve které bude intenzivně pracovat KNITTY WITTY – PLETÁRNA. Do tajuplných zákoutí divadelního schodiště pak čerstvý vítr přivane studenty SŠDAM s jejich reflexí pandemického života,“ prozrazuje k programu Hana Šprynarová, dramaturgyně Městského divadla v Prostějově.

„Prostějováci, i vy ti z Držovic, Určic či Vrahovic – přijďte na výjimečnou Noc divadel,“ zve všechny do prostor Kotěrovy budovy Hana Šprynarová a upozorňuje, že vstupenky jsou již v prodeji a kapacita je omezena. (red)

Poslat nový komentář