V rolích průvodců v Národním domě v rámci prohlídkových okruhů bude pokračovat personál divadla

V rolích průvodců v Národním domě v rámci prohlídkových okruhů bude pokračovat personál divadla
ilustrační foto MD

Prohlídky prostějovského Národního domu nejsou žádnou novinkou. Zájemce pravidelně provádí personál divadla. Jenv loni od června do prosince to bylo asi 350 návštěvníků. Ředitelka divadla Jana Maršálková proto navrhla, aby byl Národní dům zahrnut do prohlídkových okruhů.

„Iniciovala jsem, aby prohlídka Národního domu byla zahrnuta do prohlídkových okruhů, které v létě město nabízí turistům. Myslím, že byla škoda, že dosud v prohlídkových turistických okruzích Národní dům zahrnut nebyl, vždyť je jedinou národní kulturní památkou v Prostějově. A navíc třeba vloni bylo výročí narození Jana Kotěry, který má s Národním domem mnoho společného,“ sdělila Jana Maršálková PvNovinkám.

V prohlídkách divadlo pokračuje i nadále, od začátku ledna už zájemci navštívili tři. Navíc se Národní dům pravidelně otvírá v rámci hodových slavností, Dnů architektury i Dnů evropského dědictví.

„V roli průvodce se střídáme podle situace s kolegy, tzn., že provází ředitelka, produkční, dva technici a někdy také paní pokladní. Někdy se také doplňujeme, když je součástí prohlídky jeviště a zákulisí, musí u toho být jevištní technik,“ doplnila ředitelka s tím, že v tomto složení budou provádět i v rámci prohlídkových okruhů. (ber)

Poslat nový komentář