LOUTKOFEST 2024 nabídne unikátní výstavu a parádní doprovodný program!

LOUTKOFEST 2024 nabídne unikátní výstavu a parádní doprovodný program!
Foto plakáty
Další fotky: 
LOUTKOFEST 2024 nabídne unikátní výstavu a parádní doprovodný program!
LOUTKOFEST 2024 nabídne unikátní výstavu a parádní doprovodný program!

Již v úterý 6. března se otevřou dveře pohádkového světa na interaktivní výstavě loutek v Městské galerii na prostějovském zámku. Výstava potrvá do soboty 6. dubna.

„Návštěvníci se mohou těšit na ukázky, jak se staví loutková pohádka. Uvidí ukázky scén a loutek divadla Pronitka, které oživnou před zraky návštěvníků v mini pohádkách Zámek, Peklo, Strašidelný les a Dračí jeskyně. Své umění předvede prostějovský řezbář Jaroslav Trnečka, který předvede své umění, kdy z kusu dřeva vykouzlí „živého“ dřeváčka. Čeká je i přehlídka malých divadélek s prostějovskou stopou. Mohou si sami v jednom z vystavených divadélek zahrát, natočit na svůj mobil a sdílet do světa. Chybět nebudou ani mini loutkové dílničky pro děti; ty si zde mohou vyrobit vlastní loutku,“ přidala pozvání za pořadatele Lucie Hlačíková. O pohádkové aranžmá výstavních místností se postarají studenti a studentky ze střední školy ART ECON, doplní je výstavka pohádkových obrázků dětí z družiny MŠ a ZŠ Melantrichova. Celý festival Loutkofest se koná pod záštitou první náměstkyně primátora Milady Sokolové.

K výstavě bude patřit i doprovodný program.

Ve dnech 7. a 8. března vždy od 15,30 hodin bude autogramiáda mistra Martina Kláska s focením Spejbla a Hurvínka. Světoznámého loutkáře jeho svěřence zájemci najdou v divadelním sále ZUŠ na prostějovském zámku

21. března v 16 hodin se v divadelním sále ZUŠ na prostějovském zámku odehraje písničková show I loutky mají talent, s pěveckým sborem Melantriška, zpěváky Ashenou Brennerovou, Vaškem Pummerem a samozřejmě s loutkovými hvězdami.

O tři dny později, 24. března v 10 hodin se bude ve Společenském domě/KaS centru v Prostějově konat Velký pohádkový rej s loutkami a minidiskotékou pro prince a princezny Míši Růžičkové.

Vstupenky jen za 150 Ka bezplatné místenky na doprovodný program můžete zakoupit v prodejnách Švadlenka – galanterie Bivoj Kolář, Újezd 2; Tyl-Hudební nástroje, Kramářská 3, Zlatá brána- 1. Patro, spodní prádlo a v Sokolovně Sokola I, ve Skálově nám. 4.

„Přijďte zažít pohádkový svět, radost pohledět! Těší se na vás loutky z Pronitky a tým spolupořadatelů,“ doplnila Hlačíková. (red)

Poslat nový komentář